Uutiset

 
 
 
 

Yhdistyksestämme on juttu Suomen suurlähetystön twitterissaan ja sivustossaan

18.8.2020

Yhdistyksestämme on juttu Suomen suurlähetystön twitterissaan ja sivustossaan. Kansainvälinen Lavatanssi Yhdistys (Finnish Tango & Dance International Association) kuuluu Japanissa oleviin kiinnostaviin Japani-Suomi-ystävyysyhdistyksien joukkoon.
Linkki suurlähetystön twitteriin
Linkki suurlähetystön sivustoon

Lehdistötilaisuus Satumaa ry. puheenjohtajan kanssa

2.3.2020

Meidän varapuheenjohtaja Keisuke Tanabe vieraili Seinäjoella. Satumaa ry.:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Aution kanssa he mainitsivat heidän yhteistyösopimuksesta lehdistötilaisuusdessa. Kansainvälinen Lavatanssi Yhdistys on Tangoringin ainoa ulkomaalainen virallinen jasen. Tästä lähtien edistämme yhteistöitä laajasti esimerkiksi hakemuksessa suomalainen tango Unescon elävän kulttuurin luetteloon, yrityksessä japanin kielisen suomalainen tango esitys Seinäjoen tangomarkkinoilla, jne. Yhteistyön tarkoituksemme on suomalaisen tangon kulttuurisen arvon edistäminen.   
(Kuva Ilkka-Pohjalainen sivu-27, 3.3.2020)

KUULUISIEN SUOMI-TANGOJEN KONSERTTI

9.11.2019

Suomen ja Japanin välisten diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomalaiseen tangoon liittyviä tapahtumia pidettiin Tokiossa 9.11 ja 10.11. Suomalainen pianisti Matti Laukkanen esitti konsertin ensimmäistä kertaa Japanissa.
9. päivänä järjestetty keskustelu- ja musiikkitapahtuma ”Luodaan musiikkia meidän kaupungista!” oli hieman haastava työpaja. Aluksi ryhmiin jaetut osallistujat valitsivat lempikuvia sekä Minato-kaupungista että Helsingista ja sen jälkeen Matti Laukkanen improvisoi musiikkia vilkaisten osallistujien valitsemia kuvia. Yleisöt nauttivat ainutkertaista kappaleesta livenä.

10. päivänä Matti Laukkanen esitti kuuluisien Suomi-tangojen kappaleita aivan uudella tavalla pianosoolona. Muutamassa kappaleessa tanssijat Sumire&TAMAI ja Shuhei&Yuri tanssivat suomalaisia tangoja muistuttavia nykytansseja ja lumosivat yleisöt.

Konserttia kunnioitti läsnäolollaan Suomen suurlähettiläs Pekka Orpana puolisoineen.

Halli oli melkein täynnä ja tunnelma oli mahtava.

Täältä löytyy kuvia ja videoita tapahtumasta.

Suomalaisia tansseja Honka fanien festivaalissa♪

26.7.2019

Honkarakenne (HONKA) on laadustaan ja innovaatioistaan tunnettu hirsitalojen ja yksilöllisten puutalojen valmistaja. "Honkan fanien festivaali 2019" pidettiin heinäkuun 27. päivänä "metsä village"ssa, joka on maaliskuussa Japaniin avautunut suosittu Muumi-teemapuisto.
Esittelimme sekä suomalaista omaperäistä tanssikulttuuria että suomalaisen kesän nauttimisesta tanssin merkeissä. Festivaalin osallistujat kokeilivat iloisesti suomalaista tangoa, letkajenkkaa ja Ievan polkkaa. Suomalaiset tanssit sopivat hyvin muodikkaille Honkan hirsitaloille.
Japanissa on jo yli 4000 Honka-rakennusta. Olisi kiva jos suomalaisista tansseista nautittaisiin monissa Honka-hirsitaloissa.

Voit tutustua lisää festivaaliin täältä (Ulkolinkki, japaniksi).

Honkarakenteen kotisivu löytyy täältä (Ulkolinkki).

Meidän yhdistyksesta kirjoitettiin kirjassa

21.6.2019

Kirja "Suomi ja Japani. Kaukaiset mutta läheiset" julkaistiin.
[Kirjailija: Juha Saunavaara (toim.); Laura Ipatti (toim.) Kustantaja: Edita Publishing Oy] 
Tämä teos juhlistaa Suomen ja Japanin välisten diplomaattisten suhteiden satavuotista historiaa.
Voit hankkia tämän kirjan täältä (ulkolinkki).

Meidän yhdistyksesta kirjoitettiin luvussa, jossa tango-boomin näkökulmasta kerrotaan Suomen ja Japanin välisestä yhteisestä historiasta ja yhteiskunnallisesta taustasta. 
(Vas.: kuva japanin kielisen versiosta.)

Tangotapahtuman "Suomalainen tango vastaan argentiinalainen tango" järjestettiin Suginamissa Tokiossa

9.6.2019

Huuliharpun tangon soittaja Sadayuki Shiba järjesti tangotapahtuman "Suomalainen tango vastaan argentiinalainen tango" Suginamissa Tokiossa 10.6. Vaikka ulkona oli synkkä sateinen ruma ilma, tapahtumapaikka oli täynnä yleisöä.
Tapahtumassa esittelimme suomalaista tangoa verrattuna argentiinalaiseen tangoon. Kaikki osallistujat eivät koskaan ole kokeneet suomalaista tangoa aiemmin, joten annoimme heille noin puolituntisen pikaopetuksen miten suomalaista tangoa tanssitaan. Oli hämmästyttävää, että lyhyen opetuksen aikana suuri osa osallistuista osasivat tanssia suomalaista tangoa jopa pivotkäännöstäkin!
Kaikki sanoivat "Suomalaisen tangon tasssiminen oli todella hauska kokemus!". Voimme viettää mukavaa ja tyytyväistä hetkeä.

Voit nähdä eräs osallistujan kirjoittamaa blogia tästä (ulkolinkki, japaniksi).
 

Tapahtumamme "FIND FINLAND 2018" järjestettiin

22.11.2018

(pe) 23.11.2018 tapahtumamme "FIND FINLAND 2018" järjestettiin Gaienmae AI-land stydiossa Tokiossa. Tapahtumassa oli paljon hauskoja ohjelmia kaikille heille jotka halusivat löytää ikioman Suomensa. Ohjelmassa oli keskustelutapahtuma, jossa kerrottiin sekä perinteisestä suomalaisesta tanssikulttuurista että nykyisistä tanssitrendeistä Suomessa, Lavis-lavatanssijumpan työpaja, "Pikku-lava" rakentamis-työpaja sekä lavatanssit. Kahvitauolla tarjottiin niin suosittuja korvapuusteja että suomalaista suklaata. Tapahtumapaikka oli täynnä ihmisiä: niin nuorisoa kuin vanhuksia ja perheitä lapsineen.
Tasan vuosi sitten Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriö nimesi "lavatanssit" ja "suomalainen tango" elävän perinnön kansalliseen luetteloon. 23.11. oli ensimmäinen vuosipäivä ja juhlistimme sitä tapahtumassamme.
Lisäkuvia tapahtumastamme löytyy täältä.

Saimme Suomi 100 kunniakirjan

2.4.2018

Saimme Suomi 100 kunniakirjan valtioneuvoston kansliasta, koska 28.11.2017 järjestimme tapahutuman  "Suomalaista Tangoa Tokiossa!" Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tämä kunniakirja todistaa, että tapahtumamme oli yksi Suomi 100 hankkeista. Kunniakirjassa on sekä pääministeri Juha Sipilän allekirjoitus että juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timosen allekirjoitus.

Ryhmätanssikurssi tapahtumassa Learn for Life 2018

25.3.2018

Järjestimme suomalaisen tangon ryhmätanssikurssin ensimmäisessä Tokion kansainvälinen kasvatustapahtumassa Learn for Life 2018 (26.3.-27.3.2018, pidettiin Hiroogakuen yläaste ja lukiossa).

Tokion Suomen suurlähetystö, Finnish Institute in Japan, Tanskan suurlähetystö ja Norjan suurlähetystö tukivat tätä tapahtumaa. Tapahtuman teemana oli ”Oppiminen onnellista elämää varten”. Koska monet osallistujat olivat kiinnostuneet Pohjoismaiden kulttuurista, etsi järjestäjä innokkaasti tapahtumaan sopivaa esitystä ja löysi yhdistyksemme.

Ehdotimme ryhmätanssikurssia, jossa kaikki voisivat kokeilla maailman onnellisimmasta maasta tulevaa suomalaista tangoa. Japanilaiset ovat myös ujoja niin kuin suomalaiset. Mutta mitä paremmin osallistujat tottuivat tangon askeleen sitä enemmän hymyjä tuli kasvoihin. "Oli todella hauska kokemus", sanoivat monet osallisutjista tanssimisen jälkeen.
Kuvia ryhmätanssikurssista löytyy täältä.

Suomi 100 tapahtuma "Suomalaista tangoa Tokiossa!" on onnistunut

27.11.2017

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tapahtumaame "Suomalaista tangoa Tokiossa!" pidettiin 28.11. Akasaka kumin center hallissa ja se onnistui hyvin.
Aluksi Suomen suurlähettiläs Jukka Siukosaari tervehti Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, otettiin valokuvia muistoksi suurlähettilään kanssa (valokuva), sen jälkeen ohjelma jatkui näin: tapahtuman järjestäjä ja säveltäjä emiin säveltämän uusin tango-valssimusiikkin ensimmäinen esitys, pikku luento "Suomen 100 vuotta ja suomalaisen tangon historia", "Miten tangosta nautitaan Suomessa"-aiheinen keskustelutapahtuma, jonka perustettiin emiin tämän kesän matka Suomeen, ja lopuksi melkein kaikki osallistujat kokivat suomalaista tangoa lavalla. Suomalaiset ja japanilaiset juhlivat 100-vuotista Suomea yhdessä tanssien kuuluisin "satumaa"n tahdissa.
Kiitos kaikille osallistujille! 
Katso lisää tästä linkistä.

Suomi 100 erityistapahtuman järjestetään 28.11. Akasaka kumin center hallissa

30.9.2017

Järjestämme Suomi 100 erityistapahtuman "Suomalaista tangoa Tokiossa!" (ti) 28.11. klo 19.00  Akasaka kumin center hallissa (kuva), Minatokussa.
Vapaa pääsy. Tapahtumassa tulkataan japanista englantiin. Kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoja löytyy täältä

Johtajamme on nyt vierailemassa Suomessa

21.7.2017

Matkan tarkoituksena on tutustua aitoon suomalaiseen tangomaailmaan ja tutukia sen kulttuurista taustaa. Hän oli Seinäjoen Tangomarkkinoilla koko ajan ja kävi innokkaasti tanssileireilläkin. Heinäkuun 10. päivänä hän pääsi yhteiskuvaan ILKKA lehden pääsivulle 2017 tangokuningas Teijo Lindströmin kanssa. Seinäjoen jälkeen hän viipyy tangoystävän luona Hollolassa. Hän viihtyi Harjulan lavalla, Mätsälan suurlavalla, Vesivehmaan jenkkapirtilla, jne. sekä tutustui moniin tangoihmisiin. Järjestämme syksyllä pikku seminaarin, jossa johtajamme kortoo mitä hän katsoi, kuunteli ja koki Suomessa.

Hankkeemme on hyväksytty Suomi100 vuotta ohjelmaan!

6.6.2017

Valtioneuvoston kanslia on liittänyt meidän hankkeemme, eli erityistapahtumamme "Suomalaista tangoa Tokiossa!", Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Suunnittelemme erityistapahtumamme marraskuussa.

Kaikki ovat tervetulleita. Lisätietoja löytyy täältä.

Suomi 100 sivustolle

Please reload

 
 
  • Facebook Social Icon
  • Instagramの社会のアイコン
Kansainvälinen Lavatanssi Yhdistys
フィンランド・タンゴ&ダンス国際協会