top of page

YHDISTYKSEN TAVOITE 

Lavatanssit ovat tuttua tanssikulttuuria teille kaikille, mutta oletteko koskaan pohtineet niiden olemassaolon merkitystä?

 

Ulkomailla, erityisesti Japanissa, suomalaista taidetta ja kulttuuria arvostetaan erittäin paljon. Monet japanilaiset rakastavat Muumeja. ”Sauna” ymmärretään suoraan japanin kielessä. Japanissa on paljon Sibeliuksen musiikin faneja, ja hienostunut muotoilu kuten Marimekolla ja Iittalalla ovat myös todella suosittuja.

Lisäksi ympäri maailmaa on herättänyt kiinnostusta Suomen olo YK:n onnellisuusraportin kärkisijalla neljä kertaa peräkkäin alkaen vuodesta 2018.

Sen sijaan suomalainen tanssikulttuuri ja tanssimusiikki, kuten lavatanssit, suomalainen tango, jne., eivät vielä ole kovin tuttuja japanilaisille.

YK:n onnellisuusraportissa arvioidaan maita kuuden tekijän perusteella: bruttokansantuote, ystävien ja perheen sosiaalinen tuki, elinajanodote, vapaus tehdä elämänvalintoja, anteliaisuus, ja korruption tunnistaminen. Niistä lavatanssi voi olla hyödyksi ystävien ja perheen sosiaalinen tuelle, elinajanodotteelle, vapaudelle tehdä elämänvalintoja sekä anteliaisuudelle, joten mietimme, että suomalaiset saavat ylpeillä lavatanssista maailmalle. 


Perustimme meidän yhdistyksemme vakaalla halulla välittää kaikin keinoin suomalaista tanssikulttuurin loistoa Suomen ulkopuolelle.

Emme aio esitellä pelkästään suomalaista tanssikulttuuria ja tanssimusiikkia suoraan ulkomaalaisille vaan pyrimme yhdistämään hyvin yhteensopivia Suomen ja Japanin kulttuureja tulkiten arvoja suomalaisesta tanssikulttuurista uudelleen. Sitä kautta kehitämme suomalaista tanssikulttuuria yhä enemmän ja lisäämme lavatanssien taiteellista arvoa yhä edelleen. Meidän tavoitteenamme on edistää lavatansseja maailmanlaajuisena tanssikulttuurina.

Suomalainen tanssikulttuuri ja tanssimusiikki ovat suomalaisille aivan tuttuja, joten suomalaisilla on taipumus pitää niitä arkisena. Mutta niissä on mahtava potentiaali saada maailman lukemattomat ihmiset onnellisiksi. Koska iloinen tunnelma on lavatanssikulttuurin ydintä, ja tuota iloisuutta ulkomaalaisetkin voivat ymmärtää ja haluavat päästä osallisiksi siitä.  

 

Keskeisenä pyrkimyksenä rekisteröidä suomalainen tango Unescon aineettomaksi kulttuuriperinnöksi, pyrimme tekemään tunnetuksi ulkomaalaisille suomalaista tanssikulttuuria ja tanssimusiikkia, jotka ovat suomalaisten suuri ylpeyden aihe ja ainutlaatuinen aarre. Toivomme, että sen avulla maailman kaikki ihmiset voisivat nauttia lavatansseista. 


Kiitos jo etukäteen lämpimästä tuestanne toimintaamme!

CC-BY Photo by kahvikisu

bottom of page