top of page
Page Top
piano_2.png
illust_2.png

(su) 10.11.2019 

Shiodome hall

Suomalaisen kulttuurin tapahtuma viehättävillä tangomusiikeilla ja tansseilla

Juhlitaan Suomen ja Japanin välisten diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlavuotta!

Matti Laukkanen

Eka esitys Japanissa

Kiitos kaikille läsnäolosta!

Voitte katsoa kuvia ja videoita tapahtumasta.

(la) 9.11.2019 

Roppongi K concert salon 

konsertti
illust_1-3_edited.png
illust_3.png

FINNISH TANGO CLASSIC CONCERT​

KUULUISIEN SUOMI-TANGOJEN KONSERTTI

Real jazz pianisti Matti Laukkanen esitti konsertin ensimmäistä kertaa Japanissa.

Nautittiin tyylikkäästä suomi-tangojen musiikista katsellessa ihanaa tanssia.

Ennen esitystä Suomen suurlähettiläs Pekka Orpana piti tervehdyspuheen Suomen ja Japanin välisten diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Kollaboraatio uudenlainen tangomusiikki ja suomalaista tangoa muistuttava nykytanssi.

Pianisti  Matti Laukkanen

Tanssijat Sumire & TAMAI (Vas.), Shuhei & Yuri (Oik.)

Nauti video-otoksista.

Liljankukka

Tähdet Meren Yllä

Täysikuu

Nuoruustango

20191110-013.jpg

Matti Laukkanen

Suomalainen pianisti, säveltäjä ja sovittaja, pedagogi

20191110-011.JPG

Laukkanen on aloittanut pianonsoiton Dmitry Hintzen oppilaana ja klarinetinsoiton Keuruun soittajapojissa ja osallistunut monille eri musiikkileireillä ja jatkanut sen jälkeen opintoja Jyväskylän musiikkitieteen laitoksella. Hän on suorittanut lisäopintoja mm. Miamissa ja New Yorkissa Yhdysvalloissa sekä Munsterissä ja Kölnissä Saksassa ja valmistunut musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Hän on myös ollut mukana lukuisilla kursseilla 1980-luvun alusta asti: kuten Sibelius Akatemian järjestämällä filmimusiikin sävellyskurssilla (opettajina mm. Olav Ehala ja Antti Hytti) 1995.


Laukkanen on ollut Jyväskylän ammattiopiston Hyvinvointi ja kulttuurialan oppilaitoksessa (ent. Jyväskylän musiikkikoulu, musiikkiopisto, Suomalainen konservatorio) vakinaisena kosketinsoitinten opettajana ja erilaisten workshoppien vetäjänä yli 20:n vuoden ajan. Oppilainaan ovat olleet monet tämän hetken tunnetut jazzmuusikot mm. Samuli Mikkonen, Kari Ikonen, Joona Toivanen, Jari Kanninen, Tuomas Turunen, Esa Onttonen, Tuomo Dahlblom, Antti Kujanpää, Kalevi ja Olavi Louhivuori. Lisäksi hän on opettanut pianon soittoa Jyväskylän ja Oulun yliopistossa. Käynyt pitämässä luentoja pianodidaktiikasta Oulun ammattikorkeakoulussa.

Laukkanen on pitkän muusikon uraan aikana soittanut monenlaisissa orkestereissa, ja säveltänyt ja sovittanut musiikkiproduktioille, joiden tyyli on vaihdellut musiikkigenrejen laidasta laitaan: Otra Vez (tango, tango nuevo, tango finlandés), Tuulenkantajat (keskissuomalaisugrilainen maailman perinnemusiikki), Vivaldi ja Wispilät (jazz/klassinen), Avanto (skandinaavinen jazz), Blue Drag (swing), Billy the Kid (klassinen fuusio), Mari Rantasila (suomipop/--- iskelmä), Jyväskylän sinfoniaorkesteri (myös solistina, säveltäjänä ja sovittajana), Oulun sinfoniaorkesteri, Kuopion sinfoniaorkesteri, Kymi Sinfonietta, Jyväskylän kaupunginteatteri (myös kapellimestarina), Jyväskylän Big Band, Ilmavoimien soittokunta sekä myös lukuisissa muissa kokoonpanoissa ja produktioissa. Hän on konsertoinut lähes kaikilla estradeilla ja festivaaleilla Suomessa, ympäri Eurooppaa sekä USA:ssa ja Argentiinassa.
Tällä hetkellä hän säveltää satubalettia ja orkesterialkusoittoa sinfoniaorkesterille, tekee sävellyksiä ja sovituksia, Nuevo Quinteto Otra Vezille ja sen yhteiskumppaneille: Gettomasa, Marcelo Nisinman, Lauri Sallinen, Mikko Perkola, Martin Alvarado ja Erik Bosgraaf sekä Martin Alvarado/Matti Laukkanen duolle ja Henrik Sandås/Matti Laukkanen Duolle (”Punto cardinal”). Konsertoin myös edellä mainituissa kokoonpanoissa.

keskustelu
illust_3.png

KESKUSTELU ja MUSIIKKI​-TAPAHTUMA

Osallistujien välitsemistä maisemista tuli ihania harmonioita ja fraaseja, joita Matti Laukkanen loi improvisatorisesti. Sieltä syntyi "Musiikilla rakenettu kaupunki".

Tapahtumaa pidettiin livenä ja vain osallistujat paikalla loivat ainutkertaisen kappaleen Laukkasen kanssa.

Matti Laukkanen improvisoi musiikkia kaupungista,  yleisön valitsemia kuvia katsellen.

Osallistujat valitsivat lempikuvia Minato-kaupungin ja Helsingin maisemista ystävällisessä ilmapiirissä.

Järjestäjä :

Yhteisjärjestäjä :

Pro Arte Musicae Oy

Tukijat :

Suomen suurlähetystö

Visit Finland

Suomen Japanin instituutti

Finnish Chamber of Commerce in Japan

PAM_logo.png

FY2019 Minato Support Program for Art and Cultural Activities

Japani-Suomi Yhdistys

bottom of page