top of page

Mitä on suomalainen tango?

Mitä tulee mieleen kun kuulet Suomi?

Muumit? Sauna? taikka Sibeliuksen musiikki? Marimekko, metsät ja järvet, Formula 1-sarjan maailmanmestarit, revontulet, jne., näin monet japanilaiset vastaavat. Kuitenkaan vastauksessa on harvoin  suomalaista tangoa.  Argentiinalainen tango on hyvin tunnettu Japanissakin, mutta suomalaista tangoa ei vielä tiedetä hyvin. 

 

"Suomi ja tango". Tämä yhdistäminen näyttäisi hieman ihmeelliseltä, mutta tosiasiassa kauan sitten alkaen tango on ollut suosittu hupi Suomessa. Suomalainen tango on ominaisuudestaan aivan erilainen kuin argentiinalainen tango. Musiikkit, laulutekniikat, sanoitukset ja tanssitavat ovat luonteenomaisia, joten se voi olla osa suomalaista kulttuuria. Suomessa on paljon suomalainen tango harrastajat ja suuria tapahtumaia kuten Tangomarkkinat, joita pidetään vuosittain. Tangolaulukilpailussa valitaan tangokuningas ja tangokuningatar.

Miksi suomalainen tango Japanissa?

Suomalainen tango syntyi melkein samaan aikaan kuin Suomi itsenäistyi, eli suomalaisella tangolla on melkein 100-vuotinen historia. Ajan myötä se on muuntunut suomalaisten mentaliteetin mukaan. Siksi suomalaiseen tangoon tutustuminen voisi olla hyvä mahdollisuus japanilaisille ymmärtää suomalaisten ajatusmaailmaa.

 

Meidän yhdistyksemme tarkoituksena on esitellä hyvää suomalaista tangoa sekä tanssia japanilaisille ja levittää sitä ympari Japania. Toivoisimme sitä, että suomalaiseen tangoon liittyvän toimituksen kautta piristäisimme yhdyskuntien toimintoja Japanissa ja vahvistaisimme Suomen ja Japanin ystävyyttä.

 

Sekä Japanissa asuvat suomalaisen tangon fanit että suomalaiset, jotka haluavat tanssia suomalaista tangoa Tokiossa, ovat kaikki tervetulleita.

Tulkaa tapahtumiimme ja nautitaan suomalaisesta tangosta yhdessä!

© Photo by emii

bottom of page